Home / Aanbod / ACTief zelfleiderschap

ACTief zelfleiderschap

Herken je jezelf hierin?

 • Je voelt je continu gehaast en hebt behoefte aan meer rust.
 • Je piekerfabriek draait overuren.
 • Het herkennen van je eigen grenzen vind je lastig, waardoor je niet goed voor jezelf zorgt.
 • Je zou graag (weer) meer willen genieten van het leven

Als je denkt: “Hé, dat gaat over mij!”, dan is de groepstraining ACTief zelfleiderschap op je lijf geschreven. De training is namelijk voor iedereen die wil leren slimmer om te gaan met al die lastige gedachten, gevoelens en omstandigheden die bij het leven horen, terwijl je daarnaast op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

Acceptance and Commitment

De training ACTief zelfleiderschap is gebaseerd op ACT (spreek uit als EKT). Acceptance and Commitment is een effectieve methodiek die helpt om op een flexibele manier om te gaan met moeilijkheden die je tegenkomt in je dagelijks leven (Acceptance), terwijl je daarnaast blijft investeren in de dingen die echt belangrijk voor je zijn (Commitment).
De zes verschillende vaardigheden (zie Floreer bloem) die je in de training gaat leren helpen je om je eigen koers te varen en het beste uit jezelf te halen. Kortom, je gaat leren hoe je kunt floreren in je leven!

Ruimte in je hoofd en actie in je leven

In de 6 bijeenkomsten leer je de volgende vaardigheden:

 1. Een heldere koers bepalen (waarden)
 2. Opmerken wat er is (mindfulness)
 3. Toelaten wat je voelt (bereidheid)
 4. Afstand nemen van je gedachten (defusie)
 5. Loskomen uit zelfbeelden (het Zelf)
 6. Op koers blijven (toegewijde actie)

Waarom een groepstraining?

Het volgen van een groepstraining is natuurlijk best spannend. Misschien vraag je je af of er wel genoeg tijd en ruimte voor jou zal zijn. Ga je wel genoeg leren?

Het werken met ACT is uitermate geschikt voor het werken met groepen. Dat komt doordat in de training de focus ligt op de onderliggende menselijke processen die helpen om flexibeler om te gaan met de grillen van het leven. Ook als een ander aan het woord is, zal jij in dat verhaal veel over jezelf te weten komen. Het volgen van een groepstraining heeft juist als voordeel dat we herontdekken dat we allemaal mens zijn met onze eigen kwetsbaarheden. Hoe relativerend is dat!

Informatiefolder

Wil je alle informatie over de groepstraining nog eens rustig nalezen, klik dan op onderstaande link en laat je inspireren.

Praktische informatie

Data: (dinsdagavond)

 • 28 april 2020
 • 12 mei 2020
 • 19 mei 2020
 • 26 mei 2020
 • 2 juni 2020
 • 16 juni 2020

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Locatie: Westerlaan 51, 8011 CA, Zwolle

Investering: de kosten zijn 295 euro, inclusief cursusmateriaal en koffie/thee

Voor deze training zijn maximaal 6 plekken beschikbaar

Ervaringen van deelnemers

Laura: “Door de training pieker ik minder en kan beter loslaten”.

Monique: “Doordat je met eigen voorbeelden komt en het persoonlijk maakt, is de training best intiem, maar helpt het ook de deelnemers makkelijker met voorbeelden te komen zonder zich bijvoorbeeld te schamen”.

Janine: “Door deze cursus ben ik anders naar mij zelf gaan kijken. Heb meer zelfvertrouwen gekregen, meer inzicht in mijzelf. Wat ook fijn was dat er veel herkenning was bij de andere cursisten. Blijkt maar weer dat anderen ook zulke gedachten hebben”.

Anoniem: ” Ik denk dat veel mensen (onbewust) zich laten weerhouden tot een volgende stap. Deze cursus kan hier heel helpend bij zijn.


Aanmelden

Top