Home / Teams / Veerkrachtig zelfleiderschap

Veerkrachtig zelfleiderschap

Vergroot je veerkracht in 6 weken

In de training Veerkrachtig zelfleiderschap ontwikkel je concrete vaardigheden om veerkrachtiger in je werk te staan. Deze training nodigt je uit jezelf beter te leren kennen. Je leert effectiever omgaan met lastige gedachten en gevoelens (die we als mens allemaal hebben). Daarnaast word je in deze training gestimuleerd kritisch te kijken naar je leven en te onderzoeken wat er voor jou écht toe doet en op basis hiervan actie te ondernemen. De zes verschillende (levens)vaardigheden die je in de training gaat leren helpen je om je eigen koers te varen en het beste uit jezelf te halen. Zowel in je werk als in je privéleven.

zelfleiderschap

Voor wie?

Deze groepstraining is geschikt voor iedereen die meer uit zichzelf wil halen en bereid is thuis te oefenen.

Methodiek

De training Veerkrachtig zelfleiderschap is baseerd op Acceptance and Commitment Training. ACT kan je helpen om op een meer effectieve manier om te gaan met je vaak stress gerelateerde obstakels (Acceptance), zodat je hier niet steeds in vastloopt. Daardoor kun je je meer bezighouden met de waardevolle dingen in je leven (Commitment). Als hulpmiddel maken we hierbij gebruik van de matrix (zie hieronder).

Waarom een groepstraining?

Het volgen van een training samen met anderen is natuurlijk best spannend. Misschien vraag je je af of er wel genoeg tijd en ruimte voor jou zal zijn. Ga je wel genoeg leren? Het werken met ACT is uitermate geschikt voor groepen. Dat komt doordat in de training de focus ligt op de onderliggende menselijke processen die helpen om flexibeler om te gaan met de grillen van het leven. Ook als een ander aan het woord is, zal jij in dat verhaal veel over jezelf te weten komen. Het volgen van een groepstraining heeft juist als voordeel dat we herontdekken dat we allemaal mens zijn met onze eigen kwetsbaarheden. Hoe relativerend is dat!

Wat levert het op?

In de training veerkrachtig zelfleiderschap leer je:

  • Met aandacht te leven in het nu.
  • Richting te geven aan je leven vanuit aanvaarding van wat er nu is, vanuit wat je werkelijk belangrijk vindt.
  • Balans te vinden tussen wat je verstand en je hart je ingeeft.
  • Veerkrachtiger omgaan met de wisselvalligheden in het leven.

Ervaringen van oud-deelnemers

Laura: “Door de training pieker ik minder en kan beter loslaten”.

Anoniem: “Iedereen heeft het druk. Zowel privé als werk als hobbymatig. Met de cursus blijf je doelgericht en het haalt je uit de ‘moeten’ maatschappij. Hierdoor gaat de stress omlaag.”

Monique: “Doordat je met eigen voorbeelden komt en het persoonlijk maakt, is de training best intiem, maar helpt het ook de deelnemers makkelijker met voorbeelden te komen zonder zich bijvoorbeeld te schamen”.

Janine: “Door deze cursus ben ik anders naar mij zelf gaan kijken. Heb meer zelfvertrouwen gekregen, meer inzicht in mijzelf. Wat ook fijn was dat er veel herkenning was bij de andere cursisten. Blijkt maar weer dat anderen ook zulke gedachten hebben”.

Anoniem: ” Ik denk dat veel mensen (onbewust) zich laten weerhouden tot een volgende stap. Deze cursus kan hier heel helpend bij zijn.

Anoniem: “Ik heb geleerd te zien dat gedachten niet meer zijn dan wat ze zijn, namelijk gedachten. Mijn leven is waardevoller geworden, doordat ik zelf mijn waarden met gedrag mag inkleuren. Er hangt geen oordeel aan. Het levert hierdoor rust op. Gedachten blijven niet meer eindeloos doormalen. Ik heb meer voldoening zowel in mijn werk als privé. Kortom, deze training kan je veel brengen.”


Aanmelden

Top