Home / Teams / HerstelWijzer

HerstelWijzer

HerstelWijzer – energiek in werk en vrije tijd

Organisatieadviesbureau Mongibello ondersteunt organisaties bij het dagelijks herstel van werk, door de eigen regie van medewerkers te versterken. Wij bieden een blended herstelprogramma aan die bestaat uit 1 groepstraining (dagdeel), een online trainingsprogramma van 7 weken en e-mail coaching. Het doel is fitte en energieke medewerkers die weten hoe ze hun eigen energiebalans na het werk weer kunnen herstellen.

Het belang van dagelijks herstel

Fitte en energieke medewerkers zitten lekker in hun vel en zorgen voor goede prestaties op het werk. Daarnaast verzuimen ze minder van het werk en zijn ook nog eens minder vaak betrokken bij ongelukken in en om het werk. Ook slapen ze beter en lopen minder risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Goed herstellen van het werk levert veel op voor de medewerker zelf én voor de organisatie. Hoog tijd dus om je medewerkers optimaal te ondersteunen bij hun dagelijks herstel van werk. Dat kan met de HerstelWijzer.

Programma HerstelWijzer

De HerstelWijzer is een programma van 7 weken en is bestemd voor iedereen die zich graag energieker wil voelen na het werk. Het doel van het programma is dat je kennis en inzicht krijgt in hoe jij je na het werk het beste weer kunt opladen met energie. In de training krijgt praktische opdrachten aangereikt waardoor je (weer) gaat ervaren dat je zelf invloed hebt op het herstellen van jouw energiebalans.

Het online trainingprogramma bestaat uit 5 online modules en is als volgt opgebouwd:

  1. Introductie herstel (week 1)
  2. Loskomen van het werk (week 2 en 3)
  3. Positieve emoties (week 4 en 5)
  4. Actieve vrijetijdsbesteding (week 6)
  5. Controle over eigen tijd (week 7)

Wetenschappelijke onderbouwing

De HerstelWijzer is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie van arbeid en organisatie. Uit onderzoek is gebleken dat de training duurzaam effectief is in het verminderen van vermoeidheid na het werk. Bovendien ervaren deelnemers meer ontspanning en meer controle over hun eigen tijd. Zie voor meer informatie het bericht van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen: online herstellen van een werkdag met de HerstelWijzer

 

Wil je jouw medewerkers ook het nut van de HerstelWijzer laten ervaren? Neem dan contact op met Mongibello en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Aanmelden

 

HerstelWijzer in Isala

De HerstelWijzer is in ontwikkeld voor Isala omdat uit hun medewerkerstevredenheidsonderzoek naar voren kwam dat verschillende groepen medewerkers zich uitgeput voelen na een werkdag. We weten inmiddels dat een hoge herstelbehoefte een voorspeller is van toekomstig verzuim. Vandaar de wens om medewerkers optimaal te ondersteuning bij het herstellen van hun energiebalans. De HerstelWijzer wordt sinds 2018 ook extern aangeboden aan organisaties die hun medewerkers willen ondersteunen bij het herstel.

Lees meer over de HerstelWijzer

 

Top