Home / artikel / Nog beter herstellen na het werk met de HerstelWijzer

Nog beter herstellen na het werk met de HerstelWijzer

Nog beter herstellen na het werk met de HerstelWijzer

Herstel na werk met de HerstelWijzer

 

 

Herstel na werk is belangrijk om gezond en vitaal te blijven. De HerstelWijzer  is een online programma waarmee ziekenhuismedewerkers beter leren herstellen na een werkdag. De tool zorgt er daadwerkelijk voor dat je minder vermoeid bent, meer controle ervaart over je vrije tijd en je je daarnaast meer ontspannen voelt. Nu wordt de HerstelWijzer van Isala verder doorontwikkeld met een stimuleringspremie ‘gezond en veilig werken’ van de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ).

Met de HerstelWijzer leren medewerkers strategieën in te zetten waarmee ze beter leren omgaan met vermoeidheid na een werkdag. Met praktische informatie en oefeningen geeft de online tool inzicht in de verschillende manieren van herstellen. Veel zorgmedewerkers blijken moeite te hebben met herstel na werk. Uit onderzoek van Isala blijkt dat de HerstelWijzer medewerkers hier bij helpt, waardoor zij duurzamer inzetbaar zijn.

Verbeteringen

Met de stimuleringspremie van 5.000 euro maakt Isala de HerstelWijzer gebruiksvriendelijk en aantrekkelijker. Marita van Polen, arbeids- & organisatieadviseur bij Isala,  heeft het instrument eerder zelf ontwikkeld en heeft hier inmiddels een aantal maanden ervaring mee opgedaan. Op basis hiervan wil het ziekenhuis het instrument verbeteren en het beter onder de aandacht brengen van medewerkers in de organisatie met ondersteunend promotiemateriaal. Isala is van plan om de vernieuwde HerstelWijzer te delen met andere instellingen. De StAZ zal Isala hier bij helpen.

Stimuleringspremie van de StAZ

Met de stimuleringspremie van de StAZ worden goede plannen op weg geholpen met een bedrag van maximaal 5.000 euro. Hebt u ideeën om gezondheid en veiligheid op uw werk onder de aandacht te brengen? Vraag dan ook een stimuleringspremie aan. Lees meer over de stimuleringspremie gezond en veilig Werken

Lees het gehele artikel over de HerstelWijzer op de website van de StAZ

De StAZ berichtte eerder al over de HerstelWijzer van Isala.

Lees: Isala helpt personeel met herstellen na een werkdag (april 2016)
Of: Online herstellen van een werkdag met de HerstelWijzer (januari 2017)

 

Ga terug naar nieuwsoverzicht>>>

Top