Home / Blog / 20 maart: Internationale dag van het (werk)geluk

20 maart: Internationale dag van het (werk)geluk

werkgeluk: aanleg, omstandigheden en bewust gedrag

Weet jij wat je kunt doen om het werkgeluk van je medewerkers te vergroten?

Het vermogen om een gelukkig (werkzaam) leven te leiden wordt al voor 50% bij je geboorte bepaald. Dan wordt als het ware vastgelegd of je van nature geneigd bent het glas als halfvol of als halfleeg te zien. 10% van het ervaren van werkgeluk wordt bepaald door de omstandigheden waarin je leeft. Dat betekent dus dat er nog 40% over blijft die je actief kunt beïnvloeden door doelgerichte acties!

Floreren in je werk

Mensen krijgen energie van hun werk en voelen zich gelukkig als aan een aantal psychologische behoeften wordt voldaan. Het gaat hierbij om de behoefte aan autonomie, competentie en onderlinge verbondenheid. Als deze behoeften in het werk worden gevoed, dan voel je je gelukkig. Het ervaren van werkgeluk maakt dat je kunt gaan floreren. Floreren is het vermogen om een plezierig, betekenisvol en betrokken leven te leiden. Voor het werk houdt dit in dat je plezier hebt in je werk, je talenten kunt inzetten en verder ontwikkelen, je eigen beslissingen mag nemen, positieve relaties met anderen hebt en ervaart dat je werk nuttig is en ertoe doet. Je komt daardoor als persoon tot bloei en haalt het beste uit jezelf. Dat werkt heel inspirerend voor jezelf en anderen om je heen.

5 werkgelukfactoren

Werkgeluk: de vijf knoppen waar je aan kunt draaien

Samengevat zijn er 5 factoren te onderscheiden die helpen om te floreren:

  1. Autonomie: de ruimte krijgen (en nemen) om zelf te beslissen hoe je je werk wilt doen. Op een manier die bij jou past.
  2. Uitdaging: werk doen waarbij je je energiegevende sterke kanten kunt inzetten en je jezelf kunt ontwikkelen. En dan nét een beetje verder gaan dan je normaal gesproken doet. Als je werk uitdagend is en je daarnaast voldoende energiebronnen kunt inzetten, dan voel je je trots als je je werk tot een goed einde brengt. Je gaat dan met een voldaan gevoel naar huis.
  3. Sociale relaties: een goede onderlinge band, samenwerking en aandacht voor elkaar zorgt ervoor dat je je werkelijk verbonden voelt met de mensen om je heen. Dat is een perfecte buffer tegen stress.
  4. Betekenis: het gevoel hebben dat je werk ertoe doet en dat je op een positieve manier ergens jouw bijdrage aan levert.
  5. Positieve emoties: plezier, dankbaarheid, hoop, nieuwsgierigheid en optimisme zorgen ervoor dat je je mentaal meer op je omgeving kunt richten. Je ziet daardoor meer mogelijkheden en kansen die jou weer verder kunnen helpen.

Dit kan je zelf doen!

De vijf werkgelukfactoren zijn als het ware de knoppen waar je aan kunt draaien om het werkgeluk te vergroten. Hoe ziet dat er dan uit? Een van de interventies is op zoek te gaan naar energiebronnen in het werk waar je samen met je team invloed op hebt. Je versterk hiermee de ervaren autonomie, doordat medewerkers het gevoel (terug)krijgen dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun werkomgeving. Het mooiste is dat je deze zoektocht samen onderneemt. Dit maakt dat de onderlinge band met je collega’s versterkt wordt. Je leert elkaar beter kennen. Je richten op de energiebronnen zorgt er ook nog eens voor dat je meer positieve emoties ervaart in je werk. En die werken in positieve zin heel besmettelijk.

 

Wil je weten wat je nog meer kunt doen om jouw medewerkers te laten floreren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoop je snel te ontmoeten!

 

 

Ga terug naar nieuwsoverzicht>>>

Please follow and like us:
Top