Home / Blog / De kriebels van duurzame inzetbaarheid

De kriebels van duurzame inzetbaarheid

vitaliteit-op-de-werkvloer, duurzame- inzetbaarheid

Vitaliteit op de werkvloer en duurzame inzetbaarheid zijn onderwerpen waar veel over gesproken wordt. Onlangs is de term duurzame inzetbaarheid door het AD verkozen tot een van de ergste kantoorwoorden van 2018. Duurzame inzetbaarheid eindigde op de derde plaats, vlak achter de woorden ‘eigenaarschap tonen’ en ‘je rol pakken’. Ik vraag me dan al snel af: “Hoe komt het dat we blijkbaar massaal de kriebels krijgen van duurzame inzetbaarheid?”

Jeukwoorden

Volgens Japke-d. Bouma – columniste van het NRC – moet een goed jeukwoord aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet het volkomen onduidelijk zijn waar het exact over gaat. Ik geef toe, dat is bij duurzame inzetbaarheid inderdaad het geval. Het is een echt containerbegrip geworden, waarbij het gaat om de raakvlakken tussen vitaliteit, werkvermogen en loopbaanpotentieel. Dat is een groot grijs onherbergzaam gebied. Ten tweede kunnen mensen zich heerlijk achter een goed jeukwoord verschuilen. Niemand durft tegenwoordig nog door te vragen wat duurzame inzetbaarheid precies betekent. Het is zo’n veelgebruikt begrip dat je wel heel veel lef en zelfvertrouwen moet hebben om je leidinggevende of HR-adviseur te onderbreken en te vragen: “Kun je mij eens uitleggen waar je het over hebt? Ik haak geloof ik een beetje af.” Een derde criterium voor een goed jeukwoord is dat het ook nog eens volstrekt onduidelijk is HOE het moet. Tja, ik geef het toe. Ook ik heb me vaak achter de oren gekrabt.

Verlicht de jeuk met het Fit in je Werk Spel

Gelukkig is er een heel goede remedie om de kriebel van het woord duurzame inzetbaarheid als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Het Fit in je Werk Spel is een leuk én leerzaam spel over duurzame inzetbaarheid dat je samen met je team kunt spelen. Je gaat aan den lijve ervaren waar duurzame inzetbaarheid concreet over gaat. Spelenderwijs leer je ook nog eens wat je direct al kunt doen om fysiek, mentaal en loopbaanfit te worden en te blijven. Ik voorspel je dat na het spelen van dit spel, duurzame inzetbaarheid geen jeukwoord meer zal zijn in jouw organisatie.

In 2018 hebben al veel organisaties kennis gemaakt met het Fit in je Werk Spel. Door alle feedback die we hebben gekregen weten we het nu zeker: het Fit in je Werk Spel doet wat het beloofd! De workshop is een geweldig instrument om duurzame inzetbaarheid op een praktische en ongedwongen manier onder de aandacht te brengen. Doordat je plezier hebt met elkaar en spelenderwijs veel leert, wordt het veel gemakkelijker om duurzame inzetbaarheid bespreekbaar te maken. Ook op een later moment. Het is een spel dat je echt aan het denken zet.

Jubileumactie

bevorderen vitaliteit op de werkvloer

Omdat organisatieadviesbureau Mongibello deze maand haar eenjarig jubileum viert, willen we graag zoveel mogelijk organisaties de kans geven tegen een gereduceerd tarief kennis te laten maken met het Fit in je Werk Spel. Boek nog deze maand een interactieve workshop en maak gebruik van deze unieke jubileumactie. Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ga terug naar nieuwsoverzicht>>>

Please follow and like us:
Top