Home / Blog / Ook zo’n zin om weer aan het werk te gaan?

Ook zo’n zin om weer aan het werk te gaan?

vakantieblues

TUUUT – TUUUT – TUUUT!

In een reflex mep je in de richting van je nachtkastje. Waar staat dat ding? Met een half oog gluur je door je wimperharen naar je wekkerradio en ziet tot je schrik dat die 6.30 uur aangeeft. “Aargh, het is alweer tijd om op te staan! Je vakantie is nu echt voorbij. “Hallo ochtendspits, volle mailbox en deadlines”. Je zwaait je benen over de rand van het bed en slaakt een diepe zucht: “Daar gaan we weer!” Je vakantieblues is begonnen.

Hallo vakantieblues

Vandaag ben je zeker niet de enige die met weemoed terugkijkt naar de vakantie en met frisse tegenzin richting werk vertrekt. Veel werknemers, zelfstandigen of ondernemers vinden het terugkeren in het werkritme na hun vakantie een hele opgave. De ervaring leert dat de vakantieblues na een paar dagen weer wegebt en je weer volop in de structuur van het werk en het ritme van de werkweek zit. Natuurlijk is het een hele geruststelling dat het verdrietige gevoel vanzelf weer over gaat. Maar in plaats van te wachten tot de vakantieblues oplost als sneeuw voor de zon, zou je hier ook het goede uit kunnen halen.

Zo haal je het goede uit je vakantieblues

Vind je het leuk om de komende week eens te experimenteren? Om eens iets anders te doen dan je gewend bent? Ik daag je graag uit het volgende te doen:

  1. Zorg ervoor dat je een uurtje niet gestoord wordt (laat je telefoon in je tas, trekt de deur achter je dicht en installeer je op een rustig plekje)
  2. Denk nu terug aan je vakantie: aan alle leuke activiteiten die je gedaan hebt, de leuke mensen die je hebt ontmoet, de tijd die je voor elkaar had, de natuur… En dan komt dat onvermijdelijke moment dat je weer naar het werk gaat. Beantwoord de volgende vragen en noteer je antwoorden: Wat denk je op dat moment? Wat voel je? Waar ervaar je het gevoel in je lichaam? Wat ben je geneigd te doen?
  3. Stel jezelf de volgende vraag: “Wat was er zo waardevol aan mijn vakantie?” Misschien ontdek je dat het belangrijk voor je is zelf te kunnen bepalen hoe je je dag besteedt, dat je tijd hebt voor je geliefden en jezelf. Noteer de waarden die belangrijk voor je zijn.
  4. Schrijf drie kleine dingen op die je de komende paar dagen en weken gaat doen die in overeenstemming zijn met je waarden.
  5. Plan deze acties in je agenda: Wanneer en waar ga je ze uitvoeren?

Flexibiliteit ten gunste van een waardevol leven

Echt even stilstaan bij wat werkelijk belangrijk voor je is, zouden we mijns inziens veel vaker moeten doen. Zeker nu er van werknemers, zelfstandigen en ondernemers verlangd wordt dat ze meer en meer flexibel en wendbaar zijn. Maar flexibel ten gunste van wat? Zonder duidelijke koers blijf je stuurloos, hoe flexibel je ook bent. Dus hoog tijd om het roer zelf in handen te nemen!

Meer richting in je leven

Zo na de vakantie heb ik mooi nieuws voor jou. Op donderdagavond 10 oktober start in Zwolle de training Floreer met ACTief zelfleiderschap. In deze training leer je weer koers te zetten richting wat echt belangrijk voor je is, terwijl je daarnaast op een flexibele manier leert omgaan met alle moeilijke gedachten en gevoelens die ongetwijfeld op je pad komen. Wat je feitelijk leert in deze training is voluit leven en ervoor zorgen dat je niet vast komt te zitten in de verhalen die je verstand je vertelt.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met me op of lees hier meer over de training zelfleiderschap.

Praktische informatie

Data: 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 31 oktober, 14 november, 21 november

Tijdstip: 19.00 – 21.00 uur

Locatie: Westerlaan 51, Zwolle

Investering: de kosten zijn 295 euro (exclusief 21% btw), inclusief cursusmateriaal en koffie/thee

Voor deze training zijn maximaal 10 plekken beschikbaar

Aanmelden

Please follow and like us:
Top