Home / Fit in je Werk Spel

Fit in je Werk Spel

Fit in je Werk Spelwerkgeluk

Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam spel over duurzame inzetbaarheid dat je samen met je team kunt spelen? Dan is het Fit in je Werk Spel wat voor jou. Al spelenderwijs raak je met elkaar in gesprek over heel praktische onderwerpen. En dat met een flinke vleug humor, want er gaat absoluut bij gelachen worden. Het Fit in je Werk Spel maakt duurzame inzetbaarheid op een informele manier bespreekbaar. En dat in slechts een uur speeltijd.

 

Spelinfo

Het Fit in je Werk Spel is een levend ganzenbordspel dat wordt gespeeld met 9 – 20 spelers. De spelers worden verdeeld over 3 of 4 teams die tegen elkaar gaan strijden om de slimste te worden op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het spel loopt van je geboorte tot aan je pensioen en doorkruist alle fasen van je leven. Van je allereerste baantje, via het gevreesde dertigersdilemma naar de respectabele rol van mentor. Het spel is bedoeld voor volwassen werknemers van 18 – 67 jaar. De tactiek bij dit spel is kennis toepassen over hoe je fysiek fit, mentaal fit en loopbaanfit kunt blijven. En een beetje geluk van de dobbelsteen doet natuurlijk ook wonderen. Het Fit in je Werk Spel wordt begeleid door een A&O-psycholoog van organisatieadviesbureau Mongibello. Zij heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Doel van het spel

Het team dat de meeste punten weet te verzamelen op weg naar de pensioenleeftijd van 67 jaar, heeft het Fit in je Werk Spel gewonnen.

Spelverloop

Elk team kiest een pylon en zet deze op ‘start’. Het team dat het laagste aantal ogen gooit met de dobbelsteen mag beginnen. Rustig aan, dat is het motto. Hierna volgen de andere teams met de wijzers van de klok mee. Als een team aan de beurt is gooit zij de dobbelsteen en plaatst de pylon zoveel vakjes vooruit (richting 67) als de dobbelsteen aangeeft. Komt de pylon op een gekleurd vak of op een hindernis vak (rode cijfers), dan gebeurt er iets. Als de pylon op een groen vakje belandt, wordt door de spelleider een spelkaart getrokken uit de categorie fysiek fit. De vraag kan gericht zijn aan het betreffende team, maar ook aan alle teams tegelijk. Hierdoor wordt een extra wedstrijdelement toegevoegd die de strijdlust onderling nog verder aanwakkert.

Onderwerpen die aan bod komen

De 3×30 spelkaarten van het Fit in je Werk Spel bestaan uit 3 categorieën die gezamenlijk het gebied van duurzame inzetbaarheid omvatten. Het gaat om fysieke fitheid (groen), mentale fitheid (geel) en loopbaan fitheid (blauw). Onderwerpen die aan bod komen in de categorie fysiek fit zijn vooral gebaseerd op de BRAVO-factoren: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. De categorie mentaal fit gaat onder andere over werkgeluk, herstel van werk, en het herkennen van stresssignalen. In de derde categorie – loopbaan fit – worden o.a. vragen gesteld over Linkedin, solliciteren, banen van de toekomst en het zoeken naar vacatures. De vragen zijn zeer divers en er wordt zowel een beroep gedaan op je actieve als passieve kennis over duurzame inzetbaarheid.

NIEUW: VOEG UNIEKE VRAGEN TOE OVER JOUW ORGANISATIE

Zou je het Fit in je Werk Spel nog wat extra’s willen geven door een aantal vragen toe te spitsen op jouw organisatie? Dat kan! Het is mogelijk om bijvoorbeeld vragen toe te voegen over loopbaanactiviteiten of trainingen in jouw organisatie. Ook kan het interessant zijn om vragen toe te voegen over de resultaten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). Heb je specifieke wensen om het Fit in je Werk Spel nog meer toe te spitsen op jouw organisatie, dan denken we graag met je mee.

  

 

Ja, ik wil dit spel ook gaan spelen

Het spel is ontworpen door Marita van Polen in opdracht van het Isala-ziekenhuis te Zwolle.  Op 4 november 2017 hebben in totaal 570 secreteresses in verschillende workshoprondes het spel gespeeld. Inmiddels weten meerdere organisaties, zoals het Zilveren Kruis, GGD Zuid Limburg en het Waterschap Drents Overijsselse Delta, de weg naar dit leuke en leerzame spel te vinden.

Top