Home / Fit in je Werk Spel

Fit in je Werk Spel

Duurzame inzetbaarheid saai? Niet met het Fit in je Werk Spel

Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam spel over duurzame inzetbaarheid dat je samen met je team kunt spelen? Dan is het Fit in je Werk Spel wat voor jou. Al spelenderwijs raak je met elkaar in gesprek over heel praktische onderwerpen. En dat met een flinke vleug humor, want er gaat absoluut bij gelachen worden. Het Fit in je Werk Spel maakt duurzame inzetbaarheid op een informele manier bespreekbaar. En dat in slechts een uur speeltijd.

werkgeluk, fit in je werk

Spelinfo

Het Fit in je Werk Spel is een levend ganzenbordspel dat wordt gespeeld met 9 – 20 spelers. De spelers worden verdeeld over 3 of 4 teams die tegen elkaar gaan strijden om de slimste te worden op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het spel loopt van je geboorte tot aan je pensioen en doorkruist alle fasen van je leven. Van je allereerste baantje, via het gevreesde dertigersdilemma naar de respectabele rol van mentor. Het spel is bedoeld voor volwassen werknemers van 18 – 67 jaar. De tactiek bij dit spel is kennis toepassen over hoe je fysiek fit, mentaal fit en loopbaanfit kunt blijven. En een beetje geluk van de dobbelsteen doet natuurlijk ook wonderen. Het Fit in je Werk Spel wordt begeleid door een A&O-psycholoog van organisatieadviesbureau Mongibello. Zij heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Doel van het spel

Het team dat de meeste punten weet te verzamelen op weg naar de pensioenleeftijd van 67 jaar, heeft het Fit in je Werk Spel gewonnen.

Spelverloop

Elk team kiest een pylon en zet deze op ‘start’. Het team dat het laagste aantal ogen gooit met de dobbelsteen mag beginnen. Rustig aan, dat is het motto. Hierna volgen de andere teams met de wijzers van de klok mee. Als een team aan de beurt is gooit zij de dobbelsteen en plaatst de pylon zoveel vakjes vooruit (richting 67) als de dobbelsteen aangeeft. Komt de pylon op een gekleurd vak of op een hindernis vak (rode cijfers), dan gebeurt er iets. Als de pylon op een groen vakje belandt, wordt door de spelleider een spelkaart getrokken uit de categorie fysiek fit. De vraag kan gericht zijn aan het betreffende team, maar ook aan alle teams tegelijk. Hierdoor wordt een extra wedstrijdelement toegevoegd die de strijdlust onderling nog verder aanwakkert.

Onderwerpen die aan bod komen

De 3×30 spelkaarten van het Fit in je Werk Spel bestaan uit 3 categorieën die gezamenlijk het gebied van duurzame inzetbaarheid omvatten. Het gaat om fysieke fitheid (groen), mentale fitheid (geel) en loopbaan fitheid (blauw). Onderwerpen die aan bod komen in de categorie fysiek fit zijn vooral gebaseerd op de BRAVO-factoren: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning. De categorie mentaal fit gaat onder andere over werkgeluk, herstel van werk, en het herkennen van stresssignalen. In de derde categorie – loopbaan fit – worden o.a. vragen gesteld over Linkedin, solliciteren, banen van de toekomst en het zoeken naar vacatures. De vragen zijn zeer divers en er wordt zowel een beroep gedaan op je actieve als passieve kennis over duurzame inzetbaarheid.

Neem contact met ons op

 

“Gezondheid en vitaliteit saai? Niet met het Fit in je Werk Spel”

Tijdens ons laatste Lerend Netwerk met onze klanten bij Isala, heeft Marita ons met heel veel enthousiasme en op een hele leuke manier kennis laten maken met weetjes en feitjes over gezondheid en vitaliteit. Samen met jouw team probeer je door middel van vragen en opdrachten de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken. We hebben veel plezier gehad. Dank je wel hiervoor.

Margriet Nulkes BBA

Accountmanager Zorg, Inkomen en Gezondheidsmanagement bij het Zilveren Kruis

“Een mooie manier van inzicht krijgen in thema’s gericht op duurzame inzetbaarheid in een sfeer van gezonde rivaliteit”

Op 20 februari streden bij de GGD Zuid Limburg 8 teams in 2 sessies tegen elkaar in het Fit in je Werk Spel. Het spel werd gespeeld onder de bevlogen leiding van Marita van Polen. Marita wist mede door haar aanstekelijke enthousiasme een sfeer te creëren waarin op een andere manier kennis rondom duurzame inzetbaarheid werd gedeeld. Soms heel serieus en meestal met een lach. Echt een aanrader!

Theo Heuts

Unithoofd Acute Zorg, GGD Zuid Limburg

Top