Home / In de media / Spelenderwijs naar duurzame inzetbaarheid

Spelenderwijs naar duurzame inzetbaarheid

Hoe betrek je medewerkers bij initiatieven en tools voor duurzame inzetbaarheid? Isala zet in op werkplezier met een uitgebreid vitaliteitsprogramma, inclusief gereedschapskist en communicatiecampagne. Het ziekenhuis vertelt erover tijdens het derde Lerend Netwerk voor de zorg van Zilveren Kruis. Het doel: kennis delen en leren van de ervaringen van andere organisaties worden opgepakt.

Fit op drie fronten

Sterk & Fit: zo heet het succesvolle vitaliteitsprogramma dat Isala sinds 2016 aanbiedt aan haar ruim 7.000 medewerkers. Het programma, ondersteund door Zilveren Kruis, omvat workshops en trainingen op individueel en teamniveau. Die zijn deels gratis en moedigen medewerkers aan om actief te werken aan hun duurzame inzetbaarheid, zowel fysiek en mentaal als op loopbaangebied. “We zagen dat medewerkers niet echt bezig waren met hun duurzame inzetbaarheid, terwijl ze wel langer moeten doorwerken”, zegt Marieke Kral, manager HR Vitaliteit van Isala. “Dat was voor ons de reden om Sterk & Fit te ontwikkelen.”

Aanzuigende werking vitaliteitsprogramma

Met Sterk & Fit biedt Isala een vitaliteitsprogramma waar iedereen aan mee kan doen. In enkele jaren tijd is het een echt ‘merk’ geworden: iedereen bij Isala kent Sterk & Fit en de teller voor het aantal deelnames staat maar liefst op 4.500. Marita van Polen, arbeid- en organisatieadviseur van Isala: “Dat zijn natuurlijk geen individuele medewerkers, sommigen doen mee aan meerdere activiteiten. Maar we krijgen heel goede feedback, zowel van de werkvloer als het management. We verversen ons aanbod twee keer per jaar en we merken dat mensen echt uitkijken naar zo’n nieuwe editie. Doordat er positief over wordt gesproken, heeft het programma bovendien een aanzuigende werking.”


Gereedschapskist duurzame inzetbaarheid

Isala is ondertussen toe aan de 8e editie van Sterk & Fit. Dit keer zijn er workshops en trainingen in teamverband aan toegevoegd. Ook nieuw is de gereedschapskist voor duurzame inzetbaarheid. Ze helpen de RVE’s (resultaat verantwoordelijke eenheden) concreet invulling te geven aan het werkplezier van medewerkers. Marita: “Er was al een online document met tools, maar dat was moeilijk te vinden. We hebben nu een houten kistje gemaakt. Het bevat allerlei informatie en ook een kwartetspel en ‘Fit in je werk spel’. Die spellen kunnen de RVE-managers en hun medewerkers spelen. Het brengt ze op een positieve manier in gesprek over wat duurzame inzetbaarheid voor hen betekent. Zo verruimen ze hun blik en bedenken ze samen betere oplossingen om de inzetbaarheid te vergroten.”
Niet te missen introductie
Tijdens een introductiecampagne van twee weken wordt de nieuwe editie van Sterk & Fit gepromoot. In de eerste week ontvangen de managers de gereedschapskist. Ook zijn er workshops op teamniveau. In de tweede week, die samenvalt met de ‘Week van de energie’ van Isala, kunnen medewerkers meedoen aan allerlei activiteiten. Dat gaat van ergomassage en een mini-obstakelrun tot het laten checken van je curriculum vitae en genieten van gezonde smoothies.

Vitaal naar je pensioen

De deelnemers aan het Lerend Netwerk krijgen de kans om te ervaren hoe je duurzaamheid spelenderwijs onder de aandacht brengt. Met veel enthousiasme doen ze het ‘Fit in je werk spel’: een soort ganzenbord met vakjes die staan voor belangrijke momenten in het leven en de loopbaan van medewerkers. De vakjes hebben verschillende kleuren. De ene kleur staat bijvoorbeeld voor een opdracht, de andere voor een vraag in de categorie fysiek, mentaal of loopbaan. De teams gooien met een dobbelsteen om naar een vakje te lopen. Doel van het spel is je pensioen zo slim mogelijk te halen. Terwijl de teams fanatiek strijden voor de overwinning, komen allerlei thema’s rond duurzame inzetbaarheid voorbij. Na afloop is er een formulier waarop de deelnemers inzichten en tips kunnen delen.

Zie de link naar het hele artikel op de site van het Zilveren Kruis

Please follow and like us:
Top