Header Image
Home / Over mij

Over mij

Logo Mongibello, floreren, positieve psycholgie

Training- & adviesbureau Mongibello is het bedrijf van Marita van Polen, psycholoog, trainer en adviseur. Nadat zij in 2016 cum laude afstudeerde als arbeid- & organisatiepsycholoog, maakte zij de stap van obstetrie verpleegkundige naar A&O-adviseur in het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Uiteindelijk besloot zij zich in 2018 – toen ze Mongibello oprichtte – te specialiseren in het onderwerp duurzame inzetbaarheid vanuit een positief psychologisch perspectief. 

Waarom is de positieve psychologie jouw specialisme?

De positieve psychologie is een stroming binnen de psychologie die onderzoekt wat het leven de moeite waard maakt. Deze focus op het positieve is nog relatief nieuw. Zo was het in de arbeid- & organisatiepsychologie heel gebruikelijk om onderzoek te doen naar de negatieve aspecten van het werk. En dan met name naar de gevolgen ervan voor het  functioneren en welbevinden van werknemers. Aan het begin van deze eeuw is daar langzaamaan verandering in gekomen. Men raakte er steeds meer van doordrongen dat er in het onderzoek ook meer aandacht moest komen voor al die zaken die het leven de moeite waard maken. Het doel van de positieve psychologie is dan ook deze balans te herstellen door kennis over negatieve aspecten van het menselijk functioneren aan te vullen met positieve aspecten. Het gaat dus niet alleen over de blije kant van het werk zoals vaak gedacht wordt. En juist die mix van de plezierige en minder plezierige kanten van het leven maakt de positieve psychologie voor mij interessant. Hierin goed te leren balanceren, dat is wat mij betreft de basis voor floreren. 

Wat is floreren?

Als je floreert, dan voel je je gelukkig of tevreden met je leven én leid je een betekenisvol leven waarin je aandacht hebt voor jezelf en voor anderen.

Wanneer ben jij aan het floreren?

Floreren doe ik natuurlijk niet de hele dag. Maar elke dag zijn er momenten waarop ik het gevoel heb dat ik zinvol bezig ben, dat ik me verbonden voel met belangrijke anderen en dat ik lekker in mijn vel zit. Omstandigheden die mij daarbij helpen zijn zonneschijn, iets doen wat mij uitdaagt, een onverwachts fijn gesprek met een collega/klant.

Welke opleidingen en trainingen heb je eigenlijk gevolgd?

Ik hou van nieuwe dingen leren en mijn horizon verbreden. Dat kun je wel zien in deze lijst met Opleidingen & Cursussen.

Neem contact met ons op

Registraties

Lid van het Nederlandse Instituut van PsychologenACBS en ACBSBeNe

 

 

Top