Home / Referenties

Referenties

“Een mooi praktijkvoorbeeld van hoe je na een medewerkerstevredenheidsonderzoek én een verzuimanalyse van SKB aan de slag kunt op teamniveau”

Marita van Polen schreef een inspirerend artikel over teaminterventies in het Isala Ziekenhuis na het medewerker onderzoek van SKB.

Lyan Dijkstra (op LinkedIn),

directeur SKB

“Gezondheid en vitaliteit saai? Niet met het Fit in je Werk Spel”

Tijdens ons laatste Lerend Netwerk met onze klanten bij Isala, heeft Marita ons met heel veel enthousiasme en op een hele leuke manier kennis laten maken met weetjes en feitjes over gezondheid en vitaliteit. Samen met jouw team probeer je door middel van vragen en opdrachten de pensioengerechtigde leeftijd te bereiken. We hebben veel plezier gehad. Dank je wel hiervoor.

Margriet Nulkes BBA

Accountmanager Zorg, Inkomen en Gezondheidsmanagement bij het Zilveren Kruis

“Een mooie manier van inzicht krijgen in thema’s gericht op duurzame inzetbaarheid in een sfeer van gezonde rivaliteit”

Op 20 februari streden bij de GGD Zuid Limburg 8 teams in 2 sessies tegen elkaar in het Fit in je Werk Spel. Het spel werd gespeeld onder de bevlogen leiding van Marita van Polen. Marita wist mede door haar aanstekelijke enthousiasme een sfeer te creëren waarin op een andere manier kennis rondom duurzame inzetbaarheid werd gedeeld. Soms heel serieus en meestal met een lach. Echt een aanrader!

Theo Heuts

Unithoofd Acute Zorg, GGD Zuid Limburg

“Ze ontwikkelt trainingen die aansluiten
bij de wensen van de klant”

‘Ik heb Marita verschillende keren meegemaakt in haar rol als trainer en in het proces van het ontwikkelen van nieuwe trainingen. Wat ik daarbij kenmerkend vind is haar gedrevenheid, gedegenheid, en haar enthousiasme om een training te ontwikkelen en te geven die aansluit bij de wensen van de klant, en die ook echt iets bijdraagt aan het doel waarvoor de training gegeven wordt.
Daarbij is ze zeer creatief in het ontwikkelen van materiaal en werkvormen en draagt ze zorg voor een aansprekende presentatie van de opdrachten. Haar manier van trainen zou ik omschrijven als: authentiek, helder (goed onderscheiden van hoofd en bijzaken), rustig, positief en motiverend (door haar manier van doen maar ook door de oefeningen en filmpjes).’

Margreet Buning
loopbaanadviseur bij Centrum voor Loopbaan en Mobiliteit | Isala

“Marita weet heel goed de wetenschap naar
de praktijk te vertalen”.

En haar kracht is dat ze dat op alle niveaus kan:

  • Ze maakt bestuur en management nieuwsgierig door in een beleidsnotitie en presentaties inzicht te geven in het belang van werkplezier, voldoening en zingeving om te kunnen floreren en hoe je dat in een organisatie kan bewerkstelligen.
  • Ze inspireert leidinggevenden en HR-professionals door goed naar hun wensen en behoeften te luisteren. Op basis daarvan ontwikkelt ze instrumenten en trainingen&workshops die op maat en praktisch toepasbaar zijn voor hen. Ze zijn bovendien nog prachtig vormgegeven ook!
  • Ze verstaat de taal van de werkvloer goed en is ook in staat om de medewerkers op de werkvloer te stimuleren zodat het team zelf leiderschap ontwikkelt en zelf werkt aan het bevorderen van hun energiebronnen.

Daarenboven is Marita de personificatie van de positief psychologische benadering: in haar dagelijkse gedrag als ook in haar manier van werken is altijd de focus gericht op wat er wél goed gaat en hoe je ervoor kan zorgen dat je dat behoudt en beter nog hoe je die positieve emoties kunt uitbreiden!

Verder kenmerkt Marita zich door haar nieuwsgierige en rustige houding: ze is communicatief sterk en dat geeft rust en vertrouwen.

Kortom: een arbeid- en organisatieadviseur die veel toegevoegde waarde heeft in een organisatie waar mensen het liefst met hart en ziel werken.

Marieke Kral
HR Manager Vitaliteit | Isala

“Dat is een kunst: met je passie als adviseur
mensen bereiken op de werkvloer”

‘’In het IZZ-onderzoek naar gezonde zorgorganisaties viel Isala positief op. Ik ging Marita vragen naar hun geheim. Ik zie bij haar een sterke combinatie van een passie voor gezond werken, die zij ook concreet en zichtbaar invult. Met een breed pallet aan interventies voor iedereen. Positief gericht op gezondheid, niet op ziekte. Op een verpleegafdeling hoorde ik welk resultaat zij hiermee bereikt.  Een verpleegkundige die de training energiebronnen had gevolgd zei me: “We zijn geneigd om te denken dat ‘iets’ toch niet anders kan. Ik heb ingezien dat je ook zelf echt het verschil kan maken.’’ Dat is een kunst: met je passie als adviseur mensen bereiken op de werkvloer.

Martijn Venus
Manager Projecten Gezond Werken in de Zorg | Stichting IZZ

“Ze gelooft in de kracht van mensen
en weet hart en hoofd te verbinden”

Professioneel, proactief en positief; deze drie Ps zijn Marita op het lijf geschreven. Als student Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Open Universiteit heeft zij een enorme prestatie geleverd door op basis van wetenschappelijke inzichten zelf een interventie, de HerstelWijzer, te ontwikkelen, implementeren en evalueren. Ook na de studie bleef Marita betrokken bij de opleiding. Die betrokkenheid brengt ze mee naar de werkvloer. Ze gelooft in de kracht van mensen en weet hart en hoofd te verbinden. Door haar inzet en bagage zijn cliënten en opdrachtgevers bij haar in goede handen.

Karen van Dam
hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie | Open Universiteit

Neem contact met ons op

Top